Tiešsaites darbnīca #1 Ēdienu pagatavošana ar mākslīgo intelektu

Iespaidīgs ceļojums nākotnes ēdienu pasaulē, kurā ar mākslīgā intelekta palīdzību kopā iztēlojāmies fantastiskās nākotnes maltītes – no vienradža putekļiem līdz pūķa gaļai un vēl neredzētām radībām. Mēs vizualizējām maltītes, kuras mēs varētu ēst utopiskā nākotnē un, izmantojot mākslīgo intelektu spekulējām un iztēlojāmies šos ēdienus. Savukārt mākslīgā intelekta radītās idejas kā ēdami objekti tika pagatavoti klātienes darbnīcās 2023. gada jūlijā, festivāla “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” bērniem un jauniešiem ietvaros, kā arī festivālu noslēdzošajā izstādē Ruckas muižas pagalmā, Cēsīs.

Par māksliniekiem

Antropocēna virtuve ir mākslinieciski pētniecisks projekts, kuru radījuši mākslinieki Stāle Stenslijs (Norvēģija) un Zane Cērpiņa (Latvija). Viņi pēta visnovatoriskākās un spekulatīvākās idejas par jauniem ēdieniem mākslas, dizaina, zinātnes un tehnoloģiju jomās. Viņu radītais projekts pārdomā mūsu ēšanas tradīcijas, izaicina pārtikas tabu un piedāvā jaunas receptes izdzīvošanai tumšo ekoloģisko katastrofu laikā. Tas izpaužas kā publiski pārtikas eksperimenti, kulinārijas priekšnesumi un diskusiju vakari. Antropocēna virtuve ir radījusi tādus eksperimentus kā skudru pastēte, maltīte tabletē un pasaulē pēdējā pūķa grillēšana.